Her finner du en oversikt over hvordan den administrative ledelsen og de ulike tjenestene er organisert i kommunen.
Politiske møter
Møter hvor de lokale politikerne får informasjon av kommunens administrative ledelse.
For arbeid med sårbare barn og unge er særlig følgende aktuelle:
- Levekårsutvalget
- Ungdomsråd
- Råd for personer med funksjonsnedsettelse
Samarbeidsavtaler og interkommunale tjenester
Lund kommune har inngått samarbeidsavtaler mellom interne og eksterne aktører på området sårbare barn og unge. I tillegg har vi flere interkommunale tjenester, hvor Eigersund er vertskommune.
- Dalane barnevern
- Pedagogisk Psykologisk Tjeneste / PPT
- Spesialisthelsetjenesten
- KoRus Vest Stavanger om implementering av BTI og opplæringsprogrammet Tidlig Inn
- Familievernkontoret
- Krisesenteret i Stavanger
- Politirådet
Bedre Tverrfaglig Innsats
Lund kommune er en BTI-kommune. Det betyr at alle ansatte skal jobbe etter BTI-handlingsveilederen når de opplever undring eller bekymring knyttet til et barn, ungdom, gravid eller familie.
Ved hjelp av BTI-handlingsveilederen har alle kommunens enheter felles samhandlingsrutiner når det kommer til oppfølging av utsatte barn, unge og deres familier.
Samordningsplikt
Samordningsplikten lovfester et ansvar for kommunen til å sørge for at den enkelte tjenestemottaker får et samordnet tjenestetilbud på individnivå.
Hvis det er uklart eller tjenestene er uenige om hvilken tjeneste som skal ivareta samordningen, er det kommunens ansvar å avgjøre hvilken kommunal tjeneste som skal samordne tjenestetilbudet. Kommunens plikt til å bestemme hvilken kommunal velferdstjeneste som skal ivareta samordningen, blir derfor først aktuell når tjenestene ikke selv blir enige om hvem som skal samordne tilbudet. Kommunedirektør har endelig beslutningsmyndighet, og skal vektlegge barnets beste.